-  -
Inloggen zorgverleners   |    Tekstgrootte   
PrivaZorg Apeldoorn en Salland 'Dé ondernemende thuiszorg waar de klant de baas is'
 • Home
 •  > 
 • Financieel
 •  > 
 • WMO
 • WMO

  Ondersteuning thuis, huishoudelijke hulp

  Huishoudelijke hulp alleen nog vergoed als dat echt nodig is

  Vanaf 2015 heeft het kabinet de eisen veranderd voor huishoudelijke hulp via de Wmo. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet u de huishoudelijke hulp hard nodig hebben en niet zelf kunnen betalen. Gemeenten zijn sinds 2007 verantwoordelijk voor de Wmo. Hun verantwoordelijkheden zijn met de Wmo 2015 uitgebreid. Gemeenten zullen in overleg met u bekijken of en zo ja welke ondersteuning vanuit de Wmo 2015 nodig is. Gemeenten zetten daarbij in op het bieden van maatwerk, er zijn daarvoor per gemeente diverse voorzieningen en regelingen ontwikkeld. Gemeenten houden daarbij zoveel mogelijk rekening met uw behoeften en (financiële) mogelijkheden. De gemeente beslist uiteindelijk of u in aanmerking komt voor een vergoeding of maatwerkvoorziening. 

  Kosten
  De gemeente mag een eigen bijdrage vragen voor huishoudelijke hulp. Sommige gemeenten doen dat wel, andere niet. Ieder gemeente maakt hiervoor zijn eigen regels. Er is wel een maximum gesteld aan de hoogte van de eigen bijdrage. Dit maximum geldt voor alle gemeenten.

  In natura of persoonsgebonden budget
  De gemeente kan hulp in de huishouding 'in natura' regelen, of een persoonsgebonden budget geven. In natura wil zeggen dat de gemeente de hulp voor u regelt, meestal bij een thuiszorginstelling. U kunt kiezen uit de thuiszorgorganisaties waar de gemeente een contract mee heeft afgesloten.Een persoonsgebonden budget (pgb) is een geldbedrag waarmee u zelf een hulp inhuurt. Dat geeft meer vrijheid, maar u moet ook meer zelf regelen. 

  Zelf (huishoudelijke)zorg inkopen
  Wanneer u niet in aanmerking komt voor een vergoeding in natura, pgb of maatwerkvoorziening is er altijd nog de mogelijkheid om zelf u zorg in te kopen bij ons. Met trots zijn we vanaf dit jaar opnieuw één van de voordeligste aanbieders van particuliere huishoudelijke zorg in de regio, zonder dat we hebben hoeven inleveren op kwaliteit. Daarnaast heerst er een zeer grote mate van tevredenheid onder onze zorgverleners over hun werk. 

  U bent verzekerd van een gemotiveerde hulp, kwaliteit op hoog niveau en een zeer aantrekkelijk tarief!

   

  Neem contact met ons op voor de mogelijkhedenop nummer 055-3560712

  © puntjesopde-i.nl